Старі граблі нової влади

2818
Учасники акції «Два чоботи пара» розповіли про претензії до керівництва Харківщини.


Нова влада не гребує використовувати нечесні методи. Про це заявили громадські активісти - учасники пікету «Два чоботи пара», який днями відбувся в Харкові.

Активісти зазначили, що методи, які використовує у своїй роботі губернатор Харківщини Ігор Райнін, все більше нагадують принцип керівництва харківського градоначальника Геннадія Кернеса, у якого, за словами учасників пікету, давно нехороша репутація нечесного на руку політика.

Зокрема, ні для кого не секрет, що Ігор Райнін користується правом губернаторського вето, щоб не зачіпати незручні особисто для нього питання, не враховуючи при цьому інтереси простих громадян.

Як повідомив заступник голови координаційної ради ГО «Зелений Фронт» Олександр Богданіс, яскравим прикладом зневажливого ставлення до населення є будівництво сміттєпереробного полігону в Люботині. Проти даної будови активно виступали екологи і місцева громада, оскільки майбутній завод буде перебувати зовсім поруч з житловими будинками.

Боле того - місцеві жителі навіть подавали до суду з вимогою припинити скандальне будівництво і виграли два судові процеси. Не справило жодного враження на представників влади і лист від жителів Люботина з проханням припинити будівництво заводу, хоча під зверненням залишили свої підписи кілька тисяч громадян.

Зате з ініціативи Ігоря Райніна торік з держбюджету було виділено на споруду заводу 30 млн гривень.

«І зараз будівництво полігону триває», - повідомив Олександр Богданіс.

Не краще йдуть справи і в Сахновщинському районі.

За словами місцевого фермера Олексія Голікова, голова Сахновщинської РДА Іван Котула, заручившись підтримкою губернатора, вимагає від фермерів хабара за переоформлення договору оренди держземель. При цьому глава району вимагає 200 доларів за кожен переоформлений гектар угідь.

Як розповідають місцеві жителі, якщо фермери відмовляються здійснювати операцію, то голова РДА пропонує оформити цю землю іншим людям - за тією ж стандартною «таксою» в 200 доларів за гектар.

Знижку можуть зробити лише для народних депутатів. Наприклад, нардепу Михайлу Кобцеву за оформлення землі погодилися «скинути» 20 доларів.

«І чим у такому разі нова влада краща за стару?» - дивуються фермери.

Також активісти додали, що сьогодні стало досить проблематично отримати необхідну інформацію від чиновників Харківської облдержадміністрації, хоча раніше таких складнощів не виникало.

«Акцією" Два чоботи пара "ми хотіли показати, що схеми роботи нової влади нічим не змінилися. За допомогою нехитрих технологій виборця просто вводять в оману. Не треба тоді говорити, що у нас люстрація. Яка ж це люстрація, якщо потрапили під неї депутати йдуть від іншої політичної сили і, утворюючи коаліцію з БПП, стають главами районів?» - заявив Олександр Богданіс.

Також читайте: