Засоби харків'ян йдуть на депутатів

2763
Експерти підрахували, у скільки обходяться пересічним громадянам відрядження народних обранців.


Депутати не тільки тиснуть на кнопки у стінах Верховної Ради, а й досить часто здійснюють візити за кордон, притому за державний рахунок.

Так, фахівці з'ясували, що з 1 грудня 2014 по 23 листопада 2015-го на службові відрядження нардепів пішло 8 млн 839,5 тис. грн., виділених з Держбюджету.

Зокрема, на народних депутатів, які виїжджають із України за кордон, і супроводжуючих їх осіб було витрачено 8 млн 546,9 тис. грн .; на поїздки нардепів в межах країни витрачено 14 тис. грн.

«Наші слуги народу не дуже-то рачительно відносяться до народних грошей, - говорить харків'янин Олексій. - Держава не повинна оплачувати депутатам розкіш: збираються за кордон - нехай оплачують поїздку зі своєї кишені».

«Розкіш у вигляді закордонних поїздок, та ще й за рахунок скарбниці, - це більше, ніж злочин. Живи за свій рахунок, - обурюється Антон. - Упевнений, що в стінах Верховної Ради сидять далеко не бідні люди, і вони в змозі оплатити свої витрати. Чому нардепи повинні роз'їжджати по світу за казенний рахунок, в той час як більшості пенсіонерів на найнеобхідніше не вистачає?»

Також читайте: