Службу зайнятості хочуть розігнати. Думка харків'ян

3604
Керівництво країни вирішило переформатувати службу зайнятості.

На думку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, питання безробіття в країні буде вирішено, якщо замість Держслужби зайнятості створити Національну агенцію зайнятості.

«Існуюча державна служба зайнятості не вирішує проблем безробітних. Вона тільки викачує гроші з державного бюджету і час у людей, які хочуть працевлаштуватися. Тому ми переходимо до створення Національної агенції зайнятості», - заявив Яценюк.

Чим одна структура буде кардинально відрізнятися від іншої, прем'єр пояснити не зміг. Харків'ян висловлювання Яценюка насмішило і підштовхнуло до аналогій.

«Хай ще перейменують депутатів у національних говорунів, і тоді, звичайно, в країні все поміняється», - говорить Юлія.

«Так само можна Кабінет Міністрів перейменувати в Палату Базік», - додає Юрій.

«Питання безробіття вирішує тільки зростаюча економіка. А служба зайнятості існує для того, щоб платити допомогу, ніяких інших функцій вона взяти на себе не може. Робочі місця не ростуть на деревах», - міркує Олена.

«Розпустити її потрібно, у нас вистачає приватних агенцій, які якісніше виконують таку функцію. Я вже не кажу про сайти в інтернеті, як майданчик для пошуку роботи», - резюмував Михайло.

На думку політологів, глава уряду явно поквапився з висловлюванням.

«Не задавши темпи зростання економіки, без відкриття нових підприємств та створення нових робочих місць можна перейменовувати цю службу скільки завгодно, але проблем безробіття це не вирішить», - прокоментував «ГХ» політолог Валерій Дудко.

Нагадаємо, нещодавно губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі назвав працівників служби зайнятості дармоїдами. «ГХ» звернувся за коментарем до керівника Харківського обласного центру зайнятості. Однак замість того, щоб відпарирувати заяву Саакашвілі, той запросив одеського губернатора подивитися на роботу харківської служби.

Також читайте: