Керівники Харкова та області відреагували на заяву Зеленського про можливу окупацію

6224

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Харків може опинитися у сфері російських інтересів та потрапити в окупацію. Про це він заявив в інтерв'ю The Washington Post.

«Я скажу реалістично, якщо Росія вирішить посилити ескалацію, звісно, ​​вони зроблять це на тих територіях, де історично проживають люди, які мають родинні зв'язки з Росією, – зазначив Зеленський. - Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібен привід: скажуть, що захищають російськомовне населення».

Як приклад Володимир Зеленський навів Автономну Республіку Крим, на ситуації з яким добре видно, що «це може статися».

«Але я не знаю, що вони збираються робити, бо це є великі міста. У Харкові проживає понад 1 млн жителів. Це буде початком великомасштабної війни», - наголосив український президент.

Мер Харкова Ігор Терехов звернувся до мешканців міста. Він запевнив, що місто готове дати тверду відсіч потенційному загарбнику.

"Знаю, що заклики дотримуватися спокою часто мають зворотний ефект. Але запевняю вас – приводів для занепокоєння немає, Харків і надалі успішно розвиватиметься під мирним небом. Всі сили та засоби для того, щоб відстояти Харків, у нас є. Все буде Харків і все буде Україна!", - сказано у зверненні.

Голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов запевняє, що жодних позаштатних дій на Харківщині не відбувається.

"Я хочу зазначити, щоб не було у нас серед населення жодної паніки. Ми всі – державні органи, державні структури, Міністерство оборони, прикордонна служба, Національна гвардія – працюємо у штатному режимі. Усі готові до виконання будь-яких завдань. Зараз триває активна імплементація та реалізація закону України про національний опір, про територіальну оборону тут на місці, але за штатним режимом. Закон набув чинності 1 січня, ми повинні його реалізовувати. Мені не зручно коментувати позицію президента, це позиція держави, і міжнародну політику мають право коментувати виняткові люди" , – зазначив Синєгубов.

Також читайте: