Експерти: Результати виборів у Харкові передбачувані

3023
Харків'яни зневірюються в центральних партіях.

Місцеві вибори 2015 пройшли досить спокійно, за винятком дрібних порушень. Про це «ГХ» розповів політолог Валерій Рубан. За його словами, результати виявилися досить прогнозованими.

«За попередніми даними, у першому турі переміг чинний мер - Геннадій Кернес. Отже, для харків'ян ніяких змін не буде. Як і раніше політика буде спрямована на збереження міста, його культури і кількості робочих місць для населення», - зазначив «ГХ» Валерій Рубан.

Крім цього, політологи наголошують, що не обійшлося без сюрпризів на виборах. Як пояснив «ГХ» політолог Володимир Нікітін, це досить високий результат партії "Самопоміч".

«Несподівано, що регіональна партія« Самопоміч »отримала досить велику підтримку населення в Харкові. В принципі, це можна пояснити тим, що харків'яни зневірилися в старих центральних партіях і отже віддавали перевагу регіональним проектам», - розповів «ГХ» Володимир Нікітін.

Явка виборців, за думку Нікітіна, також досить очікуваною. На минулих місцевих виборах у 2010 році явка була приблизно така ж. Це хороший відсоток волевиявлення харків'ян.

«Якщо порівнювати з європейськими країнами, то там на місцевих виборах явка становить 20-30%, а в Німеччині взагалі 18%. Якщо на місцеві вибори, там приходить половина населення - це диво. Так, що 42% харків'ян - дуже хороший показник», - зазначив «ГХ» політолог Нікітін.

Також читайте: