Передвиборний балаган досяг апогею

3752
Кандидати кинулися в усі тяжкі.

У Комітеті виборців прогнозують, що явка на виборах буде становити не вище 50%. На думку експертів, для виборчого процесу місцевого масштабу це нормальне явище, тому як інтерес до таких виборів завжди нижче.

 «Незважаючи на активність політиків, народ залишається досить пасивним. Люди фактично не цікавляться, чи є вони у списках виборців. Між тим, і серйозної агітації від кандидатів на цих виборах ми не побачили. Не було ніяких дебатів, був присутній лише банальний піар », - поділився представник Харківського обласного відділення Комітету виборців України Юрій Чумак.

Тим часом, в останні дні агітації багато політсил кинулися в усі тяжкі - в хід пішла незаконна реклама на будівлях комунальної власності та транспорті, відкритий підкуп продуктами, алкоголем, ліками і безкоштовними послугами, а також тиск на організовані групи електорату.

«Закон говорить про те, що підкупом виборців не є розповсюдження товарів, що мають логотипи партій і коштують не більше 5% мінімальної зарплати (68,9 грн). Тобто роздавати лінійки, значки, плакати, календарі, на яких вказана партія Х, Y або Z, абсолютно законно. Але коли пропонують мішки з картоплею, це вже є порушенням, адже на овочах не відбитий логотип партії », - пояснив Чумак.

Також читайте: