Політичний цирк виступає в Харкові

2563
Експерти розклали на атоми «Антикорупційний форум».

Антикорупційний форум, який запланований у Харкові на 18 січня, не вистачає коштів. Гастрольний захід, ініційоване губернатором Одеської області Міхеілом Саакашвілі і минуле вже у двох містах України, докотилося до Харкова. Засідателі планують обговорити тему «Держава в боротьбі з корупцією» та презентувати рух «За очищення».

Збори вирішили проводити за рахунок благодійних пожертвувань громадян.

«Ми хочемо, щоб форум профінансували українці. Якщо наші заходи фінансуватимуться олігархами, ми так і залишимося рабами великого бізнесу. Мінімум, який необхідний для проведення заходу - 150000 гривень. Сума, яка зібрана на сьогодні - близько 7300 грн », - заявила член оргкомітету форуму Надія Савинська.

До слова, один з нардепів вже виділив 30000 гривень, які необхідні для оренди приміщення.

На думку експертів, антикорупційний турне Саакашвілі - не більше, ніж політичний цирк. А гроші на цей захід можуть здавати лише ті, хто сам задіяний у корупції.

«В Одесі на його проведення зібрали понад півтора мільйона гривень, але нічого спільного з реальною боротьбою з корупцією цей форум не має. Губернатор повинен наводити порядок в області, а не їздити по країні і займатися балаканиною. А боротьба з корупцією - справа юристів і прокурорів. У нас в країні є всього 3-4 сфери, в яких можлива корупція і перемогти її можна за допомогою гласності та прозорості процедур », - прокоментував« ГХ »політолог Валерій Рубан.

Тим часом, 13 січня, поки Саакашвілі в Харкові анонсував майбутній форум, правоохоронці провели обшук у нього на роботі. Обшукували департамент фінансів Одеської ОДА, вилучали і перевіряли договору і фінансову звітність.

Також читайте: