Політичні війни. Переможний крок опозиції

3257
Перипетії навколо участі опозиції у виборах у Харківській області набирають обертів.

Увечері 14 жовтня ЦВК скасував постанову Харківської обласної виборчої комісії про відмову в реєстрації кандидатів від «Опозиційного блоку» до Харківської обласної ради, а також постанову про друк бюлетенів без кандидатів від ОБ. Про це повідомив юрист «Опозиційного блоку» Артур Мартін.

Сьогодні ж Харківський апеляційний адміністративний суд розглянув скаргу «Опозиційного блоку» щодо рішення Харківського окружного адмінсуду, який скасував постанову ЦВК про обов'язкову реєстрацію «Опозиційного блоку» в Харківській області. Харківська партійна організація «Опозиційного блоку», можливо, буде повторно звертатися в облвиборчком з проханням зареєструвати кандидатів на місцевих виборах до Харківської обласної ради, повідомив юрист Оппоблока.

«Суд ухвалив рішення, що фізична особа, яка подавала позов до Харківського окружного адміністративного суду, не мала права його подавати, тому що воно не довело, що в рішенні про відмову у реєстрації кандидатів від «Опозиційного блоку» були порушені його особисті права. У Кодексі про адміністративне судочинство України, так само, як і в Законі «Про місцеві вибори» встановлено, що виборець як суб'єкт виборчого процесу має право подавати скарги або позови до судів тільки в тих випадках, коли мова йде конкретно про порушення його особистих прав. Він не може подавати взагалі або за когось іншого. У цьому позові виборець не довів і не аргументував, ніж були порушені його права, тому суд скасував мотивувальну частину рішення суду першої інстанції», - зазначив Артур Мартін.

Також читайте: