Під носом у губернатора влаштували бійку

2488
В обласній адміністрації влаштували зіткнення.


Вдень 15 лютого в будівлю Харківської облдержадміністрації прийшли представники кількох харківських громадських організацій, щоб вручити губернатору Ігорю Райнін заяву з вимогою вирішити питання про проїзді російських далекобійників по території України.

Під зверненням залишили свої підписи кілька десятків харків'ян.

Однак губернатор проігнорував активістів, а прохід до будівлі заблокували нацгвардейци зі щитами.

«Не вистачало тільки кулеметів», - написали на своїй сторінці в Фейсбуці активісти.

Пізніше замість глави ХОДА до присутніх вийшов радник голови облдержадміністрації Сергій Стороженко. Він запевнив, що звернення доставлять губернатору.

З будівлі ХОДА активісти вирушили в пункт «Гоптівка», щоб блокувати транзит російських вантажівок по території України.

Акція по блокуванню фур з російськими номерами почалася 11 лютого в Закарпатті. Пізніше до акції протесту приєдналися активісти Львівської, Волинської областей та Одеської областей. У відповідь Росія також призупинила рух українських вантажівок по своїй території.

Тим часом в Головному управлінні державної фіскальної служби в Харківській області запевнили, що пункт пропуску «Гоптівка» працює в звичайному режимі, і рух транспортних засобів здійснюється без затримок.

«Випадків блокування пункту пропуску громадськими організаціями або перешкоджання пропуску на митну територію України вантажних транспортних засобів та вантажів походженням з Російської Федерації не зареєстровано», - наголошується в повідомленні.

Пізніше активісти відмовилися від ідеї блокувати вантажівки на кордоні і прийняли рішення повернутися до Харкова.

Після прибуття на «Гоптівку» деякі активісти засумнівалася в необхідності блокувати саме цю трасу, оскільки, за їхніми словами, «по ній не їздять фури», а незабаром відмовилися від ідеї блокування дороги і покинули КПП на митниці.

Також читайте: