Опозиція розпочинає акції протесту на Харківщині

4142
«Опозиційний блок» буде добиватися припинення правового беззаконня.


Народний депутат України Михайло Добкін заявив, що з 31 липня «Опозиційний блок» готує акції проти недотримання законодавства в Харківській області.

Як зазначив політик, особливе обурення викликає відмова в реєстрації регіонального відділення «Опозиційного блоку» без юридичних підстав.

Местные выборы. В погоне за ускользающим законом

«Всі сьогодні розуміють, які склалися політичні симпатії і антипатії в Харківській області. Розуміє це і влада, яка таким чином намагається убезпечити себе або мінімізувати свою поразку на місцевих виборах», - підкреслив Михайло Добкін.

За словами народного депутата, за минулий рік влада повністю втратила кредит довіри.

«Люди втомилися чекати обіцяного миру, втомилися від зубожіння, і сьогодні готові довірити управління місцевими радами, а в недалекому майбутньому - і країною абсолютно іншим політичним силам», - заявив політик.

За даними багатьох соцдосліджень, «Опозиційний блок» посідає лідируючі позиції або наближається до верхніх рядків рейтингів електоральних симпатій не тільки на південному сході України, але і в центральних регіонах країни.

«Все це не влаштовує тих, хто називає себе проєвропейськими, демократичними політиками. Насправді ці люди далекі від європейських цінностей. У гірших традиціях тоталітарних режимів нинішня влада намагається замість виборів провести спектакль, де переможці будуть визначені заздалегідь. «Опозиційний блок» закликатиме лідерів європейських держав звернути увагу на свавілля, яке твориться в нашій країні. Світові політики побачать, що в Україні немає жодних демократичних керівників, європейських устремлінь, а є виняткове бажання купки корумпованих ділків, які дорвалися до влади, не відпускати її зі своїх рук якомога довше», - підкреслив Михайло Добкін.

Як запевнив політик, акції протесту будуть носити виключно мирний характер і проводитимуться в рамках чинного законодавства. Головна мета - привернути увагу керівництва регіону, країни, інших держав до того, що відбувається в Україні.

«Зараз тут кояться такі речі, які ще 1,5-2 роки тому неможливо було уявити. Упевнений, що ці акції допоможуть відновити справедливість, і дозволять харків'янам обирати на майбутніх виборах депутатів з усього спектру політичних сил, які представлені в Харківській області, а не тільки з тих, які милі оку керівництва країни і регіону», - заявив народний депутат.

Політолог Володимир Нікітін, коментуючи початок акцій протесту, зазначив, що масові акції не приведуть до початку третього майдану.

«Проте на регіональному рівні, особливо у великих містах південного сходу країни, можливі певні рухи, оскільки «Опозиційний блок» є одним з головних гравців на електоральному полі в цих регіонах», - розповів «ГХ» Володимир Нікітін.

Також читайте: