У Харкові не допустять монополізації влади

2446
Вибори до місцевих рад стануть відправною точкою до майбутніх змін.

Політична партія «Наш край» - головний конкурент партії чинного мера в Харкові і єдина політична сила, яка здатна не допустити монополізації влади в Першій столиці, - таку думку висловив сьогодні під час прес-конференції в Медіацентрі «Время» політолог Вадим Карасьов.

За його словами, саме партійний склад «нової» облради є головною загадкою майбутніх виборів. Від цієї політичної конфігурації і залежатиме модель розвитку Першої столиці у майбутньому. При цьому на сьогоднішній день, говорить Карасьов, якоїсь готової моделі розвитку міста немає. 

«Харків залишається радянським містом потрібно думати, яка в нього модель майбутнього. Раніше Харків був військово-індустріальним центром, потім став торговельним та среднебізнесовим містом. А коли почалася війна, всі шляхи розвитку відрізали. Сьогодні трохи розвивається IT-індустрія, але це скупка мізків. Молодь буде виїжджати, а місто буде старіти - це найголовніша проблема», - підкреслює експерт.

За його словами, до влади на місцях повинні прийти такі чиновники, які будуть знати проблеми даного регіону і зможуть їх відстояти в Києві. Тобто, потрібно на місцях визначати концепцію розвитку регіону.

«Чиновники на місцях повинні розуміти концепцію розвитку країни, а на основі цього і виробляти генеральний план розвитку певного регіону. При цьому, варто пам'ятати, що багато залежить від геополітики країни», - зазначив політолог Карасьов.

Крім цього, політолог відзначив і велику кількість чорного піару стосовно «Нашого краю» та його лідера Олександра Фельдмана.

«Чим більше чорного піару, тим більше цінують, поважають і бояться. Проти слабких не грають», - зазначив Вадим Карасьов.

Незважаючи на те, що до виборів залишилося всього кілька днів, зазначає Вадим Карасьов, боротьба за місця в радах не закінчилася.

«Два-три дні до виборів будуть ключовими, оскільки серед виборців ще є багато невизначених», - зазначив експерт.

Політолог висловив думку, що Олександр Фельдман був єдиною кандидатурою, яка могла б скласти конкуренцію Геннадію Кернесу на виборах мера. Як розповів Вадим Карасьов, у Харківській області «Наш край» може стати партією з регіональним ухилом.

На думку політолога, після виборів до місцевих рад у Харківській області «Наш край» і «Відродження» стануть двома ключовими політичними силами в регіоні, підкресливши, що «саме ці партії будуть силою і контрсилою при формуванні політики майбутнього Першої столиці».

Фахівці впевнені, що найближчі місцеві вибори стануть відправною точкою в розвитку країни та Харківського регіону в цілому і додають, що вже навесні можуть початися дострокові вибори до парламенту.

Також читайте: