Люстрація не для всіх. Губернатор проігнорував вимоги громадськості

2099
Харківський губернатор не пройшов громадську люстрацію.

Як кажуть, «без мене - мене люстрували». В акції «заочної люстрації» взяв участь губернатор Харківської області Ігор Райнін. Чиновник просто не прийшов на процедуру власної громадської люстрації.

Як розповіли активісти громадської люстраційної палати, їх зустріч з головою Харківської ОДА планувалася впродовж чотирьох місяців. Пройти люстрацію громадськістю Ігор Райнін погодився відразу після призначення на посаду - в лютому, навіть написав відповідну анкету-заяву. Але в останній момент, кажуть організатори, просто не прийшов на зустріч.

«Товариський суд» провели без головного учасника.

«Ми багато разів намагалися узгодити зручну дату для губернатора, але її весь час переносили і переносили. Вирішили більше не чекати і провели люстрацію без нього», - пояснює координатор журі Ірина Колокова.

За словами організаторів, вони проаналізували декларацію Ігоря Райніна, заяву-анкету і дані про його членів сім'ї, але відкриті питання залишилися. Оскільки відповісти на них було нікому, говорить Ірина Колокова, громадськість вирішила, що губернатор Харківщини не пройшов люстрацію.

Як проводили люстрацію «шефа», на своїй сторінці у Фейсбуці розповів керівник департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк: «Гарне громадське починання перетворилося на дійство, як я розумію, через особисті незадоволені амбіції деяких осіб і бажання попіаритися на темі люстрації».

У прес-службі губернатора пояснюють, що різних запрошень на заходи приходить багато, і бути на кожному просто не можливо фізично.

Подібна «гра в хованки» від громадськості - не перша. 12 лютого голова Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолій Косолапов не просто не прийшов до активістів, але і поскаржився в прокуратуру на те, що йому заважають працювати.

Також читайте: