Хто отримає більшість у Харківській міськраді

4093
Опубліковані результати паралельного підрахунку голосів.


Згідно з даними Громадянської мережі «ОПОРА», перше місце на виборах Харківського міського голови - у нині чинного мера Геннадія Кернеса, за якого віддали свої голоси 65,88% виборців. На другому місці з результатом 12,25% представник партії «Самопоміч» Тарас Ситенко. Замикає трійку лідерів самовисуванець Юрій Сапронов: за нього, згідно з підрахунками, проголосували 5,07% харків'ян.

У Харківську міську раду проходять чотири партії, що подолали п'ятивідсотковий бар'єр. Лідирує, згідно з результатами паралельного підрахунку, партія «Відродження», що набрала 53,45% голосів. Друге місце у «Самопомочі» - 12,01%, третє - у «Солідарності» (6,76%). На четвертому місці з результатом 6,62% знаходиться «Наш край».

На 601 виборчій дільниці Харкова під час виборів знаходилися 680 спостерігачів. Також працювали мобільні групи.

За словами члена координаційної ради «ОПОРИ» Андрія Токарського, спостерігачі зафіксували порушення, однак вони не вплинули на результат виборів.

Тим часом до міліції надійшла інформація про те, що на виборчих дільницях Ленінського району підробляли дані протоколу.

Матеріали щодо цього інциденту знаходяться у провадженні слідчого відділу міськуправління міліції (за ч.4 ст.158 КК - «фальсифікація виборчих документів»).

Також читайте: