Харківських держслужбовців залишать у спокої

3410
Верховна Рада провалила закон про держслужбу.


Депутати відмовилися ухвалювати законопроект про реформування держслужби. За відповідне рішення проголосували всього 162 народних обранця.

Після невдалого сигнального голосування лідер фракції БПП Юрій Луценко обурився таким результатом.

«Ми чудово розуміємо, що навколо цього законопроекту відбувається маса політичних інтриг. І перенесення цього питання означає, що партійні інтригани перемогли дух європейських реформ», - заявив лідер БПП.

Закон збиралися розглянути на засіданні сьогодні, 27 листопада. Однак у залі зібралося недостатня кількість депутатів, і засідання було закрито.

Як заявила народний депутат Олена Шкрум, новий Закон «Про державну службу» - це один з найбільш революційних законів за весь період незалежності України, який дає шанс отримати неполітичною, незалежну і професійну державну службу.

За її словами, внесений в зал парламенту проект Закону «Про державну службу» пройшов всі можливі узгодження всіх державних органів, отримав позитивну оцінку і підтримку європейських партнерів - міжнародної експертної організації SIGMA.

Тим часом як раніше заявляв перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко, сьогодні в Україні необхідно скоротити близько мільйона чиновників.

«Це стосується і міністерств, і облдержадміністрацій. Але це легко сказати. Що таке скоротити мільйон чиновників? Відразу стає питання працевлаштування цих людей. Або ж це ляже важким тягарем на бюджет у вигляді виплат соцдопомоги», - зазначив Ігор Кононенко.

За його словами, це призведе до скорочення видаткової частини бюджету і дозволить підвищити зарплати держслужбовцям, підібравши на посади грамотних фахівців.

«Зарплата фахівця, провідного спеціаліста міністерства повинна бути 30-50 тис. Грн. У керівника департаменту - 70 тис. Грн. При таких зарплатах ми зможемо провести реальні конкурси на ці посади, підібрати амбітних молодих людей», - додав Ігор Кононенко.

Також читайте: