Харківські пільговики затягнуть паски тугіше

2452
Порошенко схвалив скорочення соціальних витрат та їх передачу на місцевий рівень.


Президент України Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким обов'язки фінансування державних соціальних витрат передаються на рівень місцевих бюджетів. Крім того, законом передбачено скорочення розміру виплат, а також посилення контролю за їх одержувачами.

Також закон подовжує дію норми про невиплату пенсій працюючим депутатам, прокурорам, суддям та іншим високопоставленим чиновникам до кінця 2016 року, а максимальний розмір призначення нових пенсій встановлює на рівні 10740 гривень.

Крім цього документ вносить зміни до закону «Про банки і банківську діяльність». Відтепер Міністерство фінансів за письмовим запитом може отримувати інформацію про юридичних та фізичних осіб - з метою проведення верифікації та перевірки достовірності інформації, представленої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, зарплат, здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів .
А от соціальні витрати бюджету, згідно документу, скорочуються.

Зокрема, змінюється порядок безкоштовного харчування дітей у школах. Дітей-інвалідів будуть безкоштовно годувати лише в 1-4 класах (замість усього періоду навчання). Також у 1-4 класах безкоштовне харчування, яке до сьогоднішнього дня надавалося всім дітям, передбачено лише для дітей з малозабезпечених сімей.

Також читайте: