Харків стане мегаполісом світового рівня

3032
Харківські вчені зробили свій вибір.


Рада молодих вчених ортопедів-травматологів Харкова одноголосно підтримав висунення кандидатури голови Харківського представництва «Об'єднання« Самопоміч »Тараса Ситенка на посаду мера міста. Захід пройшов в Інституті патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Ситенка.

Виступаючи з промовою перед аудиторією, Ситенка озвучив основні тези своєї виборчої кампанії. За його словами, у разі обрання мером він докладе всіх зусиль, щоб Харків став мегаполісом, який буде змагатися не лише з українськими, але й зі світовими містами за фінанси, людей і події. Ситенка зазначив, що його першим кроком на посаді міського голови стане набір заступників та директорів департаментів за відкритим конкурсом. Наступним буде впровадженням електронного уряду - щоб прийняття бюджету міста та всіх рішень було прозорим.

Говорячи про проведення медичної реформи, голова Харківського представництва «Самопомочі» зазначив, що вона спрямована на те, щоб відійти від нині діючої системи Семашко.

«Пацієнт повинен сам вибирати, в якому медичному закладі йому лікуватися, і гроші повинні йти за ним. Реформувати також потрібно систему дільничних лікарів - їх повинна вибирати громада», - упевнений політик.

Молоді вчені одноголосно підтримали кандидатуру Тараса Ситенка на пост мера.

«Тараса Олександровича я знаю протягом більш ніж десяти років. Весь цей час він допомагає нашому закладу. За його підтримки ми провели кілька конференцій міжнародного рівня. 12 членів нашої ради мали можливість представити Україну на міжнародній ортопедичної арені. Це людина, якій не байдужа вітчизняна медицина, не байдужі молоді фахівці. Мені відомо, що Ситенка підтримує не тільки наш інститут, тому мені хочеться, щоб він допоміг харків'янам жити гідним життям», - зазначив старший науковий співробітник відділу патології хребта Інституту ім. проф. М.І.Ситенка, а також голова Ради молодих учених Станіслав Бондаренко.

«Тарас Олександрович - людина слова, багато допомагає інституту. На жаль, в медицині зараз чимало проблем, молоді вчені залишають нашу країну. Якщо Тарас Олександрович виграє на виборах, ситуація в Харкові буде кардинально змінюватися. За його підтримки молоді сили будуть вливатися в розвиток нашого міста, з'явиться стимул для того, щоб Харків знову став інтелектуальним центром України», - додав ортопед-травматолог, клінічний ординатор Інституту патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Ситенка Зорик Арутіновіч.

Також читайте: