Ескалація військового конфлікту на Донбасі: чи евакуюватимуть Харків

9001

Керівництво України не планує евакуацію міста Харкова. Про це під час спільного брифінгу із держсекретарем США Ентоні Блінкеном повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

При цьому чиновник повідомив, що Україна має два плани дій.

«План А – використовувати усі дипломатичні можливості, щоб не допустити ескалації. Якщо не спрацює, то план Б - боротися за кожен дюйм нашої землі, кожне місто та кожне село», - заявив глава МЗС.

Раніше у керівництві Харкова повідомили, що підготувалися на випадок повномасштабного вторгнення Росії. Фахівці розробили дорожню карту, де розписано, що робити у екстремальній ситуації. Підготовлено укриття, бомбосховища, зроблено резерви води, палива, медикаментів.

При цьому у мерії зазначили, що паніки у місті немає, підприємства та установи працюють, транспорт курсує у звичайному режимі.

Нагадаємо, що 21 лютого президент РФ Володимир Путін визнав незалежність та суверенітет так званих Донецької народної республіки та Луганської народної республіки. Наступного дня розпочалася масова евакуація мешканців ЛНР та ДНР. Ситуація на території Донбасу загострилася, триває обстріл територій.

Також читайте: