Добкін розповів, чому його не зареєстрували (Доповнено)

2363
Нардеп назвав тих, хто вплинув на рішення ЦВК.


Народний депутат України, керівник Харківської регіональної організації політичної партії «Опозиційний блок» Михайло Добкін повідомив, що юридичних підстав для виключення його зі списку кандидатів у депутати облради немає. За словами нардепа, ЦВК застосував право вибіркової реєстрації виключно під тиском Адміністрації Президента України.

«Страхи влади з приводу участі «Опозиційного блоку» у виборах абсолютно виправдані. Велика кількість виборців підтримують «Оппоблок», особливо в Харківській області. Вся епопея з нашою нереєстрацією - це демонстрація страху влади перед нашою політичною силою», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, влада також боїться реакції демократичної спільноти. Михайло Добкін підкреслив: негативні заяви представників багатьох знакових міжнародних організацій з приводу нереєстрації «Опозиційного блоку» - це перші рядки майбутнього вироку нинішньої влади.

«Влада знайшла спосіб нас зареєструвати. В останній день подачі заявок на участь у виборчій кампанії нас реєструють в облуправлінні юстиції. Наших кандидатів реєструють за 5 днів до дня голосування, але при цьому знімають перший номер виборчого списку. Тут у наявності спроба - пускаючи не пускати. Але ми впевнені в своїх силах навіть у такій ситуації», - підкреслив Михайло Добкін.

Він повідомив, що юристи «Опозиційного блоку» збирають всі факти порушень виборчого законодавства та тиску на державні органи влади з метою не допустити партію на вибори.

«Ми абсолютно впевнені, що прийде той час, коли в незаангажованих судах разом з незаангажованими правоохоронцями ми зможемо притягнути до відповідальності всіх, хто так грубо порушує Конституцію і закони України», - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, 18 жовтня ЦВК зареєструвала 105 кандидатів у депутати Харківської обласної ради від «Опозиційного блоку», але виключила з виборчого списку Михайла Добкіна, який очолював його.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський розповів про причину відмови в реєстрації кандидату в депутати Харківської обласної ради Михайла Добкіна.

За словами Охендовського, Михайло Добкін не зазначив у автобіографії передбачену законом про місцеві вибори інформацію про громадське роботі, а саме про те, що він очолював Харківську обласну організацію Партії регіонів.

«При розгляді цього питання на засіданні члени комісії вирішили, що виборець повинен володіти максимально повною інформацією про кандидата», - повідомив він.

При цьому Охендовський зазначив, що Михайло Добкін мав можливість виправити помилку в автобіографії, проте не зробив цього.

Також читайте: