«Опозиційний блок» - кістка в горлі для нинішньої влади. Добкін

2058
Народний депутат розповів подробиці сьогоднішнього штурму свого будинку.

Михайло Добкін повідомив, що будинок, в якому також знаходилися його дружина і двоє молодших дітей, штурмували люди в камуфляжі і балаклавах. Вони розбили камери відеоспостереження, кидали на територію димові шашки, петарди та іншу піротехніку.

«Я не сумніваюся, що до сьогоднішніх подій причетні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, без яких не обходиться жодна подібна акція в Харкові. Людей в балаклавах підвозили до будинку спецавтомобілі, що належать «Цивільному корпусу Азов» і «Східному корпусу». Учасники шабашу тримали в руках прапори цих підрозділів. А вони є підрозділами МВС. Якщо їх техніка і символіка використовувалися сьогодні, то без команди Авакова або його найближчого оточення не обійшлося», - підкреслив Михайло Добкін.

На його думку, метою акції було залякування - його, сім'ї, а також людей, які разом з партією «Опозиційний блок» будуть добиватися права брати участь у виборах, незважаючи на всі заборони.

«Це їхня головна мета. Адже «Опозиційний блок» - кістка в горлі для нинішньої влади. У нас є підтримка населення. Ми єдині, хто розповідає правду Україні та світу про події в країні. Ми єдині, хто псує їм карти - краплені карти політичних шулерів. Упевнений, нас зареєструють в Харківській області. Інакше це буде скандал світового масштабу. Але зроблять це в останній момент, щоб не дозволити Опоблоку нормально підготуватися, а його прихильників чекають погрози та залякування - такими методами влада намагається хоч якось мінімізувати свою поразку на майбутніх виборах на Харківщині», - підкреслив Добкін.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Faccebook заявив, що причиною сьогоднішніх подій стала провокаційна пропозиція Добкіна назвати один з харківських проспектів ім'ям «Героїв Беркута».

«У відповідь обурені патріоти і ветерани АТО проводять дитячу, дурну, некрасиву акцію біля його будинку і ще більш дурнеий і дитячий напад на будівлю Харківської міськради, - написав міністр. - Яскрава картинка, смачна біжучий рядок для всіх ЗМІ, ТБ і інформагентств, особливо - недружніх Україні, яка змінюється. «Молодці»! Провокація досягла мети, провокатори знову опинилися в середовищі, якедля них звичне і комфортне - хаосу і негативу».

Аваков також повідомив, що за фактом нападу молодих людей у балаклавах на будинок Добкіна відкрито кримінальне провадження.

Коментуючи сьогоднішні події, політолог Валерій Рубан зазначив, що в Україні зараз низький рівень політичної культури.

«Це непарламентські і недемократичні методи. Це насильство. Простим виборцям доведеться обрати - або демократична, або насильницька політика», - заявив «ГХ» Рубан.

У свою чергу політолог Володимир Нікітін нагадав про заяву Президента України про те, що влада повинна забезпечити рівний захист усім громадянам.

«У Києві розуміють, що дана ситуація може зіграти зворотну роль. Радикалізм і екстремізм - це ознака невпевненості. Упевнені в собі використовують законні методи свого посилення», - розповів «ГХ» Нікітін.

Також читайте: