Що дасть Харкову верховенство серед міст Європи

2973
Іноземці визнали першу столицю містом з великими можливостями.

 

Представники Асоціації міст-володарів Призу Європи на засіданні Генеральної Асамблеї 23 травня оцінили Харків як європейське місто з величезним потенціалом.

«А обрання харківського мера главою асоціації - це чіткий сигнал для європейської спільноти про те, що Україна - частина Європи», - упевнений мер польського міста Гдиня Зигмунт Змуда-Тшебетовскі.

Підтримав поляка і депутат міськради литовської Клайпеди.

«Харків відкрито заявляє про те, що хоче інтегруватися в Європу. Ми готові в цьому допомогти. Для Клайпеди Харків - це місто перспектив, і такі зв'язки особливо потрібні нашому місту», - підкреслив Сімонас Гентвілас.

На думку політологів, обрання Геннадія Кернеса головою асоціації - це явне визнання ефективності роботи мера та його команди з боку європейців.

«Крім усього, це ще й прояв підтримки з формування європейського стилю життя в Харкові, і крок до того, щоб налагодити взаємовигідну співпрацю. Європейським діячам зі сторони видніше - вони приїхали, подивилися на наше місто, оцінили перспективи і зрозуміли, що хочуть мати з нами спільні проекти. Будемо сподіватися, що все вийде», - прокоментував «ГХ» події останніх днів політолог Валерій Рубан.

Також читайте: