Чим закінчиться декомунізація в Харкові

2864
Частина районів міста перейменували по-особливому.


Міські слухання, присвячені виконанню закону про декомунізацію, які відбулися в Харкові 11-12 листопада, визнані такими, що відбулися. Про це заявив депутат Харківської міської ради від фракції «Об'єднання« Самопоміч »Тарас Ситенко.

«Якщо ми будемо говорити про процедуру їх проведення, то, безумовно, були певні недоліки. Однак слухання були відкриті, і пройшли відповідно до букви закону», - повідомив Тарас Ситенко.

Однак, незважаючи на відповідність закону, у представників «Об'єднання« Самопоміч »були певні зауваження до проведення громадських слухань.

«По слухань, які пройшли в Київському районі Харкова, у нас дуже серйозні претензії. Наприклад, рішення, які не були запропоновані міською владою, взагалі не були зафіксовані і не виносилися на обговорення», - зазначив Тарас Ситенко.

На думку представників фракції «Об'єднання« Самопоміч », міська влада практично усунулася від громадського обговорення пропозицій щодо декомунізації - перейменування вулиць, площ і районів Харкова. Крім того, на слухання деякі люди нібито прийшли не добровільно, а за вказівкою «згори».

«Під час проведення слухань представники« Об'єднання «Самопоміч», а також різних громадських організацій наполягали на тому, що має бути дотримана процедура відносно того, що слухання мають бути відкритими, публічними і відображати волю громади, - повідомив депутат Харківської міської ради від фракції «Об'єднання« Самопоміч »Ігор Черняк. - Замість цього ми побачили, що в залі присутні представники бюджетних та комунальних установ, які в примусовому порядку були залучені до проведення слухань».

Також Ігор Черняк додав, що секретаріат і лічильну комісію слухань сформували з порушенням правил і фактично без голосування.

«На наш погляд, рішення, які повинні були бути легалізовані в ході цих слухань, не відповідають положенням закону про декомунізацію», - підкреслив Ігор Черняк.

Депутат нагадав, що в Харкові представники міської влади перейменували кілька районів, при цьому не торкнувшись колишні назви. Так, Жовтневий, Фрунзенський і Дзержинський райони міста зберегли свої назви - але з іншим обґрунтуванням.

«Фактично влада ініціює процес збереження колишніх назв, і це, на наш погляд, суперечить закону про декомунізацію і засмучує жителів Харкова», - упевнений Ігор Черняк.

Тарас Ситенка додав, що на сесії міськради, яка відбудеться 18 листопада, представники «Об'єднання« Самопоміч »наполягатимуть на виконанні закону про декомунізацію, але заворушень ніхто не допустить.

«Блокувати трибуну ми не збирається», - запевнив Тарас Ситенко.

Також читайте: