Названі лідери голосування на Харківщині

4018
Відповідно до екзит-полу, перемагає чинний мер і політична партія "Відродження".

Як повідомив голова Харківського обласного осередку КВУ Михайло Камчатний, явка на місцевих виборах виявилася вищою, ніж передбачалося. Середній відсоток, за його прогнозами, складе близько 42%.

Вибірка екзит-полу включала 75 виборчих дільниць, з 8 ранку до 18.00 було опитано 3828 респондентів. Анкетованих відповіли на два питання: за кого з кандидатів на посаду міського голови ви проголосували і за яку політичну партію до міської ради ви віддали голос.

В опитуванні взяли участь 43% чоловіків і 57% жінок. За словами Камчатного, головною проблемою було те, що люди плутали міська та обласна рада.

"При опитуванні люди називали Опозиційний блок і доводилося уточнювати, оскільки в міськраду Оппоблок не йшов, а вибірку з голосування до облради ми не робили", - уточнив Камчатний.

Таким чином, за результатами екзит-полу, перше місце займає чинний мер Геннадій Кернес - 59,3% (висуванець від "Вiдродження"), за ним йде Тарас Ситенка - 16,4% (кандидат від "Самопомочі"), на третьому місці самовисуванець Юрій Сапронов - 6,3%, на четвертому - кандидат від Волонтерської партії Ігор Балута - 5,3% і замикає п'ятірку лідерів висуванець від БПП Олександр Давтян - 4,5%.

"Серед партій, що подолали п'ятивідсотковий бар'єр і пройшли до міськради виявилися:" Вiдродження "(51,3%)," Самопомiч "- 16,4%, Блок Петра Порошенка і його партія Соліданость - 6,9% голосів. На межі проходження виявилася партія "Наш край" - 4,5% голосів ", - розповів Камчатний.

Таким чином, судячи з результатами екзит-полу, другого туру виборів у Харкові не буде.

Також читайте: