Мер Кернес на деякий час став президентом

3248
У Харкові переобрали голову Асоціації міст-володарів Призу Європи.

 

У будівлі харківської мерії 23 травня відбулося засідання Генеральної Асамблеї міст-володарів Призу Європи. Учасники заходу заслухали звіт про виконану роботу за минулі роки та переобрали керівника.

У великій залі міськради зібралися представники п'яти міст: Анкара (Туреччина), Альтеттінг і Нюрнберг (Німеччина), Бурса (Туреччина), і Клайпеда (Литва). Шостий учасник, мер міста Гдиня (Польща) не зміг бути присутнім на засіданні з особистих причин.

«У моєї дочки сьогодні свято, вона не пробачила б, якби я в цей день виїхав за кордон. Прошу вибачення за те, що не зможу бути присутнім на засіданні особисто», - вибачився по відеозв'язку поляк.

На голосуванні за нового президента Асоціації кандидатуру харківського мера підтримали одноголосно. Керувати союзом Кернес буде протягом двох років. Геннадій Адольфович змінив на цій посаді мера міста Анкара Меліха Гекчека, який керував об'єднанням два терміни, протягом чотирьох років.

«Я вдячний за те, що мені випала така довіра. Харків - регіональний лідер соціально-економічного розвитку. В першу чергу - це заслуга харків'ян, які щодня прикрашають своє місто, виробляють високоліквідну продукцію з високою доданою вартістю. Вперше Асоціацію очолило місто зі Східної України, і вся країна може цим пишатися. Постараюся виправдати вашу довіру. Це не тільки почесно, але й відповідально. У нас додасться роботи, але впевнений, що ми впораємося», - прокоментував Кернес своє призначення.

Також читайте: