Харків став головним у Європі

2946
Сьогодні, 23 травня, в мерії підписали документ, який офіційно визнав Харків головою Асоціації міст-володарів Призу Європи.

 

Як повідомили в прес-службі Харківської міськради, сьогодні, 23 травня, на засіданні Генеральної Асамблеї міст-володарів Призу Європи була підписана харківська декларація Асамблеї.

«Це угода про те, що наше місто на два роки стало головою Асоціації міст, а наш мер одноголосно був обраний президентом цього об'єднання», - пояснили в мерії.

Після короткої відео-презентації своїх міст, які представили учасники засідання, присутнім представили нового члена об'єднання - місто Альтеттінг з Німеччини. Також на зборах визначили місце і час проведення наступного засідання Президії та Генеральної Асамблеї. У 2016 році такий же захід пройде в турецькому місті Бурса.

Довідка. Асоціація міст-володарів Призу Європи була заснована в місті Удіне (Італія) 25 березня 1984. Це добровільне об'єднання всіх міст, які були удостоєні Призу Європи. Мета створення асоціації полягає у встановленні більш тісних зв'язків між її членами, сприяння обміну інформацією та ініціювання дискусій серед міст-володарів Призу Європи. Призом Європи нагороджуються міста і муніципалітети, які мають видатні заслуги у встановленні взаєморозуміння між націями і народами і в розвитку ідеї мирної Європи. Щороку ПАРЄ нагороджує Призом один або два міста або муніципалітета. На сьогоднішній день членами Асоціації міст-володарів Призу Європи є 72 міста.

Також читайте: