Чим багата фантазія політиків. Найсмішніші назви партій

7099
Політика - справа серйозна. Однак навіть тут можна знайти привід для веселощів.


Міністерство юстиції України 18 червня зареєструвало нову партію - «Українське об'єднання патріотів» («Укроп»).

Як написав на своїй сторінці у Фейсбуці Геннадій Корбан, соратник екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, «в історії української політики відкривається нова глава».

Варто відзначити, що партії з кумедними назвами регулярно з'являються на політичному Олімпі.

Так, у вітчизняному політикумі промайнула Партія любителів сала. Ця політична сила була створена в 2008 році в Луцьку під час III чемпіонату «З любов'ю до сала».

У Данії в 1979 році була зареєстрована політична сила під назвою Данський Союз нероб, які сумлінно ухиляються від роботи. Започаткував цю партію датський комедійний актор Якоб Хаугаард. Комедіант займався політикою для задоволення, тому не дивно, що його політична сила пропонувала вельми забавні ідеї - наприклад, забезпечувати всіх найкращими подарунками до Різдва або виділяти більше хліба для годування качечок в парках.

У 80-х роках ХХ століття в Австралії з'явилася сатирична партія «Смертельної серйозності». Запам'яталася вона електорату тим, що члени цієї політичної сили пропонували розміщувати на узбережжі Австралії збройних пінгвінів, щоб захистити країну від вторгнення Аргентини.

У Швеції зареєстрована жонглерська партія, яка, до слова, регулярно бере участь у виборах до місцевих органів влади. Один з передвиборних гасел цієї політичної сили свідчить: «Ви згодні, що інші партії занадто багато говорять, замість того щоб жонглювати? Голосуйте за партію жонглерів!»

А в Румунії в 2010 році Санзіана Буруяна - модель, що спеціалізується на рекламі нижньої білизни - офіційно зареєструвала партію для красивих людей. Однією з ініціатив партії було введення штрафів за надмірну вагу - по 12 євро за кожен зайвий кілограм. Також ця політична сила пропонувала карати за зради - 120 євро за інцидент. А тих, хто жартує над дурістю блондинок, Санзіяна Буруяна запропонувала саджати у в'язницю.

У парламентських виборах, які відбулися в 1991 році в Польщі, вперше взяла участь Партія любителів пива. Своїм основним завданням члени цієї партії називали перехід жителів Польщі з міцних напоїв на пиво. Ідею, висловлену «пивною» партією, електорат сприйняв на ура. Несподівано для всіх Партія любителів пива на виборах в Національну асамблею завоювала 3% голосів виборців і отримала 16 місць в парламенті. Ходять чутки, що на перше засідання члени партії прийшли злегка напідпитку.

Втім, політика здалася любителям пива вельми нудною справою, і в результаті депутати, які збиралися боротися з розпиванням горілки, розбрелися по інших фракціях.

Партії з такою назвою були зареєстровані в багатьох країнах. У 1992 році така політична сила з'явилася і в Україні. Втім, у виборах до Верховної Ради ця партія не брала участь, а в 2000 році і зовсім припинила своє існування.

У США існує партія з несподіваною назвою «Чортова оренда занадто висока». Цілі і завдання цієї політичної сили зрозумілі і близькі кожному жителю великого міста - зробити оренду житла доступною, щоб полегшити життя простих людей.

Одну з найбільш чудових альтернатив для тих, хто ніколи не може вирішити, за кого голосувати, свого часу була запропонована у Великобританії. Тут в 2001 році була зареєстрована партія «Жоден кандидат не заробив мій голос». Ця партія бере участь у всіх виборах. Її принцип спирається на ідею, що, чим більша кількість народу не захочуть голосувати за будь-яку політичну силу, тим більша кількість голосів збере саме її список.

Також читайте: