Чи чекати українцям зниження тарифів

4082
Діючі тарифи перегляду не підлягають.


Українцям не варто чекати зниження тарифів на оплату житлово-комунальних послуг. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. На думку глави уряду, відповіддю на високі тарифи повинні бути субсидії.

Яценюк також нагадав, що в бюджеті на 2015 рік на субсидії виділено 24 млрд. грн.

Що стосується чуток про можливе зниження тарифів - це, за словами прем'єра, чистої води популізм.

«Деякі політичні сили, обіцяючи знизити тарифи, намагаються таким чином підвищити собі рейтинг перед виборами», - зазначив Яценюк.

Прем'єр також заявив, що тариф на газ при нормі споживання 200 кубометрів для населення покриває лише 50% ринкової вартості газу.

Тим часом уряд Російської Федерації оприлюднив нову ціну на газ для українців. Як заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, вартість газу для України складе 247 доларів за 1000 кубометрів.

«Це з урахуванням знижки. Таким чином, ціна на газ для України буде порівнянна з рівнем цін для сусідніх країн», - зазначив Медведєв.

На думку прем'єр-міністра РФ, така ціна «буде конкурентоспроможною і справедливою».

Нагадаємо, в Україні тариф на природний газ при наявності приладу обліку становить 7,188 гривень за кубометр. Якщо приладу обліку немає, на одну людину норма споживання газу (за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання) складає 6 кубометрів, за які доведеться заплатити 43,128 грн. Якщо у споживача є газова плита, але відсутнє централізоване водопостачання та водонагрівач, норма буде 9 кубометрів (64,692 грн.). Якщо є газова плита і водонагрівач, то норма - 18 кубометрів, за які необхідно заплатити 129,384 грн.

Фото: finance.bigmir.net

Також читайте: