Зарплати харків'ян тануть на очах

3278
Реальний рівень доходів скорочується.

Доходи українців у першому осінньому місяці 2015 року скоротилися на 18,6% в порівнянні з вереснем минулого року. Про це повідомили в Державному комітеті статистики. Якщо ж порівнювати з серпнем цього року, то доходи населення збільшилися на 1%.

За словами експертів ГУ статистики в Харківській області, реальні зарплати харків'ян зменшилися на 22,6% в порівнянні з 2014 роком.

Крім цього, в Держстаті відзначають, що у вересні в Україні збільшилася середня заробітна плата майже на 25% порівняно з минулим роком і на 3,3% в порівнянні з серпнем 2015 року. Згідно з підрахунками середня зарплата українців склала 4 350 гривень.

В ГУ статистики в Харківській області відзначають, що місцеві фахівці в середньому отримують 3890 гривень.

Варто відзначити, що за підрахунками експертів, кожен другий житель країни щомісяця витрачає свою зарплату раніше, ніж отримує наступну. При цьому, кажуть аналітики порталу hh.ua, ще півроку тому регулярно фінансові труднощі мали тільки третина українців.

Частіше за інших матеріальні труднощі відчувають працівники сільського господарства, логістичних центрів і представники консалтингових компаній, що надають послуги населенню. Як говорять аналітики, менше всіх на брак коштів скаржаться айтішники та фахівці у сфері телекомунікацій.

Також читайте: