У Харкові масовий бум: люди кидають квартири

5697
«ГХ» дізнався, куди перебираються харків'яни.

З приходом глибоких економічних криз багато харків'ян перебираються жити за місто. Причому, найчастіше перебираються не бідні люди.

«Знайомий дуже не бідна людина. Кинув цілком прибуткову роботу - здав свої дві квартири і поїхав жити в глухомань з дружиною і дитиною. Займається садами, живе у своє задоволення і плюс ще невелика підробіток. У місто не хоче повертатися вже ні за які гроші», - розповів «ГХ» Антон.

За словами харків'ян, когось на переїзд надихнула політичні протистояння, а когось - економічні. Але всі люди згодні в одному, що екологія в сільській місцевості більш здорова, але якщо тільки - вирощуєш продукти самостійно.

«Зі здоровим харчуванням в селі набагато легше, якщо у самого є можливість щось вирощувати, саме для себе, а не для продажу. Так, як самі селяни зараз все хімічать - починаючи від вирощування на хімії гусей або курей, закінчуючи поливание своїх городів отрутами і якимись стимуляторами росту», - зазначає Сергій.

При цьому, не всі виїжджаючі на красиву природу затримуються там на довго. По-перше, у сільській місцевості роботи мало, а в будинок і його комфорт потрібно вкладати не тільки багато сил, а й грошей. А по-друге, частина людей повертаються в місто з появою в сім'ї дитини.

«Села під Харковом вимирають в повному розумінні слова. Доріг немає навіть основних. Робота теж дуже під питанням. Хіба, що теплиці, але там з ранку і до вечора потрібно стояти скорчившись і це в «притирання» ти забезпечиш себе і сім'ю. Якість освіти та медицини досить сумнівне, а про різні гуртки взагалі говорити нічого», - підкреслює «ГХ» Кирило.

Як розповідають фахівці, молоді в селі робити нічого, хоча вони і не затримуються. Всі вони хочуть грошей і зробити кар'єру, тому і збігають в місто.

«Самотнім людям в селі повна безнадія те ж, а хто прикладається до алкоголю в мегаполісі, той у селі дуже швидко зіп'ється до повної деградації. Ну а сімейним людям, особливо з якимось стабільним доходом, село це дуже зручно, особливо якщо село більш-менш обжите, в мальовничому місці і недалеко від міста. І дитину можна буде в місто возити, і на роботу їздити і свіже повітря - одне задоволення», - розповів «ГХ» підприємець Юрій.

При цьому, уточнює, що задоволення жити в селі, якщо є досить пристойний заробіток і машина. У протилежному разі, то краще жити в місті.

Також читайте: