У молоді буде більше шансів купити житло

3850
Уряд вирішив поповнити статутний капітал фонду молодіжного кредитування.

 

Проект постанови Кабміну «Про збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи« Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву »уряд підтримав 27 травня.

У Харківському управлінні держфонду сприяння молодіжному кредитуванню кажуть, що програми пільгових кредитів не припиняли свою роботу з дня створення фонду, з 1998 року.

«Але в 2009 році при формуванні держбюджету на пільгове кредитування вперше не виділили ні копійки. Ситуація повторилася і в 2015 році. У таких випадках Фонд може кредитувати виключно за рахунок власних коштів. Вони формуються з повернень від попередніх позичальників», - розповів «ГХ» керівник Харківського обласного відділення Асоціації «Укрмолодьжитло» Олександр Вензель.

За словами експерта, зараз фонд готовий кредитувати молоді сім'ї, які стоять на квартирному обліку, під 17,1% річних. Однак бюджет фонду не гумовий. Враховуючи ситуацію в країні, частина зворотних грошей в статутний капітал не поверталася, держава пускала їх на інші потреби.

«Якщо зараз розмір капіталу збільшать, буде дуже добре, ми зможемо прокредитувати ще частину охочих. Адже щороку за рахунок повернень до фонду може надходити близько 30 мільйонів гривень», - пояснив Вензель.

Спеціаліст з молодіжного житлового кредитування уточнив: з 1998 року в різних кредитних програмах взяли участь більше 3000 харківських сімей. Третина з них вже повністю розрахувалася з кредитами.

Фото: finance.bigmir.net

Також читайте: