Світло в кінці тунелю. Зміївська ТЕС може запрацювати

2545
На склади почав надходити антрацит.

За останні три доби на вугільний склад Зміївської ТЕС надійшло близько 10 тисяч тон вугілля. Про це повідомив директор Зміївської ТЕС Ігор Бабенко. За його словами, «Центренерго» уклала договір на постачання вугілля. При цьому джерела постачання вугілля директор електростанції не називає. Теоретично закупити необхідне паливо Україна може в чотирьох країнах - Росії, Бразилії, Китаї та Південній Африці.

«Укладено договори на постачання вугільної продукції для Зміївської та Трипільської ТЕС у загальній кількості 375 тис. тон. Також укладено договори на постачання газу для всіх трьох електростанцій «Центренерго» - Вуглегірської, Зміївської та Трипільської », - підкреслив Ігор Бабенко.

Директор Зміївської ТЕС впевнений, що існуючі запаси мазуту забезпечать стабільну роботу електростанцій не менше ніж на 10 діб з урахуванням повної відсутності газу.

Раніше повідомлялося, що на початку серпня ПАТ «Центренерго» отримало більше 35 пропозицій від постачальників антрациту з Росії, ПАР, Австралії та США. Однак даних про укладення будь-яких контрактів компанією немає. Відомо лише, що в липні 2015 року підприємство вело переговори зі швейцарською компанією про імпорт антрацитні марок вугілля з Південно-Африканської Республіки та Російської Федерації.

Нагадаємо, що 10 серпня «Центренерго» прийняло рішення про зупинку найбільшої теплоелектростанції в Харківській області Зміївської ТЕС у зв'язку з відсутністю палива.

Також читайте: