Свічки поки скасовуються: харків'ян годують примарними обіцянками

2363
«ГХ» з'ясували, як йдуть справи з запасом вугілля.

Запас палива на складах Зміївської ТЕС наблизився до позначки близько 35 тисяч тонн. За останні два тижні кількість вугілля зросла на 20 тонн. За підрахунками начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Олексія Білоцький, наявного запасу повинно вистачити на 25 днів роботи одним енергоблоком.

За словами директора Зміївської ТЕС Ігоря Бабенка, з травня по липень компанія "Центренерго" уклала договори на постачання більш 8 мільйонів тонн вугілля для Зміївської та Трипільської ТЕС.

«Отже, Зміївська ТЕС повинна отримати 4 мільйони тонн вугілля. Цього обсягу вистачить на півтора року роботи десятьма блоками. На даний момент з цих 8 мільйонів тонн: українського вугілля - 5 мільйонів 895 тисяч тонн, російського - 2 мільйони 175 тисяч тонн. На обидві станції поставлено всього 238 тисяч тонн палива», - розповів Бабенко.

При цьому ведеться робота по забезпеченню незнижуваного запасу вугілля на ТЕС у розмірі 50000 тонн вугілля., Якого вистачить для роботи одного блоку на протязі місяця.

Нагадаємо, що 10 серпня Центренерго прийняло рішення про зупинку найбільшої теплоелектростанції в Харківській області Зміївської ТЕС у зв'язку з відсутністю палива.

Також читайте: