Робота для харків'ян виявилася вовком

3202
Городяни шукають засоби до існування.


За даними статистики, число безробітних в Україні постійно збільшується. Як відзначають фахівці, на початку року майже кожен десятий українець перебував у пошуках робочого місця.

Нинішній рівень безробіття є найвищим з 1991 року, він склав 9,6%. При зборі даних враховувалися громадяни від 15 до 70 років.

Мінімальний показник безробіття спостерігався в 2008 році, тоді без роботи було шість чоловік з 100.

Причинами нинішній ситуації також можна назвати криза, але до нього додалися військові дії на сході країни і загальний спад виробництва.

За оцінками Федерації роботодавців України, за останній рік Україна втратила близько 1 мільйона робочих місць, і це, кажуть експерти, ще не межа.

Станом на 1 вересня 2015 на Харківщині кількість зареєстрованих безробітних у державній службі зайнятості становила 24,7 тис. осіб.

Так, за даними Міжнародної організації праці, рівень безробіття в Україні до кінця 2015 року, зросте до 11,5%.

Щоб вижити, багато працюючі харків'яни активно шукають підробіток.

«Я за фахом філолог, пишу дипломи, реферати, курсові на замовлення, - розповідає Дмитро. - Навчальний рік почався, студенти почали замовлення підкидати».

«Моя племінниця в декреті підробляла тим, що брала до себе додому декількох дітей. Була спільною нянею для п'ятьох, - каже Марина. - Годувала всіх, гуляла, укладала вдень спати. Плюс проводила розвиваючі заняття. На місяць у неї виходила пристойна сума».

«Я роблю іграшки з натуральних матеріалів на замовлення, - ділиться Ірина. - Але це копійки. Ще підробляю репетитором німецької мови».

Також читайте: