Промисловий гігант Харкова піде з молотка

7821
Тракторний завод опинився в незрозумілій ситуації.

Промисловість Харківської області продовжує падіння. Як повідомили в ГУ статистики Харківської області, у січні-листопаді 2015р. індекс промислової продукції в регіоні склав 85,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Найгірше ситуація йде в сфері постачанні електроенергією, газу та кондиціонованого повітря - тут виробництво скоротилося майже на третину. Найкращі показники традиційно у виробництві хімічних речовин, харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.
Тим часом, виробничі гіганти міста один за одним опиняються в незавидному положенні. Через недоробки «Укроборонпрому» харківський Завод ім. Малишева може позбутися вигідного контракту з Таїландом, Харківський авіазавод державні діячі мають намір зробити складовою частиною ДП завод «Антонов».
Найбільший виробник сільгосптехніки в Україні - Харківський тракторний завод також терпить не найкращі часи. Спочатку у правоохоронців з'явилися претензії до керівництва підприємства, яке нібито звинувачують у розтраті державного майна, потім проблеми почали наростати як сніжний ком.
«Парадокс у тому, що у ХТЗ немає на балансі держмайна, а держава не є нашим акціонером. Крім того, інтерес до підприємства проявляють так звані патріотичні сили, які під гаслами «ХТЗ - це Україна» вимагають націоналізації підприємства. Ми вважаємо, що стосовно нашого підприємства робиться рейдерське захоплення руками держави », - підкреслили на ХТЗ.
«Підприємство просто дербаніть, намагаються пустити з молотка. Ходять чутки, що на 28 грудня призначені торги », - прокоментував« ГХ »ситуацію власний джерело, наближене до заводу.
Тим часом, Завод ім. Шевченко оголосив набір працівників. Підприємству потрібні фахівці для виконання замовлень у військовій сфері, а також замовлень на виробництво систем управління для енергооб'єктів та комплектуючих для залізниць.
У відділі кадрів кажуть, що затримок із зарплати на заводі немає, новачкам пропонують оплату від 3000 гривень і соцпакет.
Не всі плачевно і на машинобудівному заводі «ФЕД». Сьогодні підприємство звітує про збільшення обсягів експорту в далеке зарубіжжя. Замість російського споживача, завод перенаправив потік поставок в далеке зарубіжжя - Індію, Китай, країни ЄС з США.

Також читайте: