Хто допоможе харківському метро

2275
До будівництва підземки привернуть іноземців.


Своїми планами з розвитку Харківського метрополітену поділився з мером Першої столиці Геннадієм Кернесом Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Суми.

«Спільно з ЄБРР ми займаємося підготовкою техніко-економічного обґрунтування проекту розвитку метро міста Харкова», - сказав Шигекі Суми.

Посол також підкреслив, що в планах - продовжити будівництво гілок харківського метро, а також приступити до розробки проекту технічного переоснащення підземки.

Тим часом міська влада за свої кошти продовжує реконструкцію та будівництво метрополітену, адже уряд так і не виділила обіцяних раніше грошей. Зокрема, зараз завершується ремонт вестибюля станції «Московський проспект», провідного до прохідної заводу «Турбоатом» і парку ім. Артема.

За словами інженера КП «Підземне місто» Юрія Поколодного, робітники вже замінили граніт на ступенях і майданчиках, а також встановили нові поручні. Зараз у вестибюлі ще тривають малярні роботи, а найближчим часом буде змонтовано освітлення.

Також повним ходом йде ремонт на станціях «Радянська», «Південний вокзал», «Пушкінська». А в найближчих планах - провести реконструкцію двох виходів зі станції метро «Радянської Армії».

Як зазначив раніше Харківський міський голова Геннадій Кернес, метро і далі буде розвиватися за рахунок міського бюджету. Градоначальник також запевнив, що станцію «Перемога» добудують в наступному році. А після її відкриття місто почне розвивати метро в бік вулиці Одеській.

Також читайте: