Який роботі радіють харків'яни

2691
«ГХ» - про престижні професії.

Відповідно до думки офісних працівників, кожна друга професія - престижна. При цьому, найбільше своєю роботою задоволені співробітники медіа сфери, лікарі, юристи, а також працівники у сфері енергетики, важкої промисловості та ІТ-шники.

«Працювати програмістом завжди вигідно. По-перше, це хороші зарплати. По-друге - можна працювати віддалено з будь-якої точки світу - це зручно. По-третє, так як останнім часом багато роботи «пішло» в інтернет, значить - потрібно писати сайти, їх просувати. Загалом, робота є і її багато », - розповів« ГХ »програміст Арті.

Згідно з опитуванням «білих комірців», ІТ-сфера очолює список найбільш престижних і перспективних професій. На другому місці - юристи. Кожен другий фахівець, який працює в цій сфері, пишається своєю професією. Далі йдуть представники медіа, лікарі та фармацевти, а також працівники у сфері енергетики, металургії та важкої промисловості. А от серед непрестижних харків'яни називають сферу сфері транспорту і логістики, роздрібної торгівлі, сільського господарства, консалтингових послуг для населення і представники банківської сфери.

«Вивчилася я на молочного технолога. Так, було цікаво, але коли навчання закінчилася і потрібно було шукати роботу, то в цей момент рожеві окуляри закінчилися. Працівники у цій сфері не потрібні, а якщо й потрібні, то за мізерну заробітну плату», - розповіла «ГХ» Дар'я.

За даними фахівців, в минулому році, харків'яни найчастіше шукали роботу офіс-менеджерами, секретарями, адміністраторами, працівниками торгівлі, бухгалтерами, економістами, а також офіціантами.

«Найбільше зростання кількості вакансій в минулому спостерігалося за такими напрямами, як робота за кордоном, робота з нерухомістю, перекладачі та освіту, а також телекомунікації і зв'язок. Також значно збільшилася потреба у працівниках ресторанів і кафе, робочих професіях, у сфері закупівель і логістики», - розповіла «ГХ» менеджер інтернет проекту «Робота в Харкові» Марія Сухіна.

При цьому, експерти відзначають, що серед затребуваних фахівців - фрезерувальники, токарі, слюсарі, ремонтники, оператори верстатів з програмним керуванням, електромонтери, наладчики верстатів, водії трамваїв і тролейбусів, продавці, кухарі, офіціанти, перукарі, фармацевти, провізори.

Також читайте: