Харківським шахраям не залишають шансів

2958
Квартирні аферисти не можуть організовувати махінації з нерухомістю.


Міністерство юстиції з жовтня відкрило доступ до Державного реєстру прав на нерухоме майно. Відтепер кожен українець зможе на прізвище відшукати власника землі чи майна.

Доступ до реєстру можна отримати на офіційному сайті Мін'юсту в розділі «Кабінет електронних сервісів». Для цього потрібно зареєструватися на сайті і вибрати цікавий розділ пошуку нерухомості. Вартість послуги складає 20 грн. з комісією.

За словами банкірів, лібералізація реєстру нерухомості дасть можливість як банку, так і позичальнику визначити можливі ризики.

Наприклад, ще до угоди з купівлі або оренді можна перевірити, чи не є нерухомість заарештованої, чи не знаходиться в заставі. Хто володів нею раніше і продавав. Це дозволить укласти найбільш правильну по співвідношенню «ризик-ціна» угоду і не нарватися на шахрая.

«Візьмемо типову ситуацію. Сторони готові оформити угоду, але в останній момент з'ясовується, що нерухомість арештована, або її і зовсім немає в переліку. Відкритий доступ до реєстру дозволить виявляти такі речі відразу ж», - говорить ріелтор Максим.

Також читайте: