Харків'яни покинуть офіси

3309
«ГХ» - про тенденції в роботі.

Згідно з даними експертів, тенденції поточного року в роботі залишаться незмінними. Найбільш затребуваними залишаються фахівці зі сфери IT, аграрії та менеджери з продажу.

При цьому фахівці припускають, що якщо бойові дії припиняться, то можливо прийдуть інвестиції і на ринку праці стануть популярними професії, спрямовані на відновлення економіки східних областей.

«У поточному році буде посилюватися попит на роботу поза офісом. І співробітникам, і роботодавцям вигідно працювати віддалено. По-перше, зменшуються витрати на організацію робочого місця, а по-друге - з'являється можливість займатися улюбленою справою в будь локації. Цей глобальний тренд пов'язаний з розвитком IT-технологій, а в нашій країні і з проникненням швидкісного 3G-інтернету, що дозволяє працювати у найвіддаленіших куточках України з проблемною зв'язком», - розповіли «ГХ» в одній з рекрутингових агентств.

Також збережеться позитивний тренд і для молодих фахівців. Роботодавці готові використовувати креативність і ентузіазм молодих фахівців, вкладати в їх лояльність і вирощувати власних менеджерів.

Крім цього буде зростання вакансій і для IT-фахівців.

«Проте в якісному складі пропонованої роботи переважатиме не молоді фахівці, які тільки починають свій шлях в IT, а вже досвідчені профі, які мають успішний досвід роботи і вирішення нестандартних, складних, але креативних завдань», - пояснила «ГХ» менеджер інтернет проекту «Робота в Харкові» Марія Сухіна.

Як розповіли в ГУ статистики в Харківській області, в грудні минулого року Було зареєстровано 29329 безробітних.

Також читайте: