Харків'ян чекає комунальна амністія

2704
Процедуру отримання грошей на оплату житлово-комунальних послуг спростили донезмоги.

Міністерство соціальної політики порадувало черговим спрощенням процедури оформлення субсидій. Слідом за поштовою розсилкою декларацій і заяв, ввели ще одне нововведення, яке допомагає ще швидше оформити державну допомогу на оплату ЖКП.

«Тепер громадянам України не потрібно надавати номер особового рахунку на оплату послуг. Субсидії будуть оформлятися незалежно від того, є у квартиронаймача такий рахунок чи ні », - заявили в прес-службі відомства.

Крім усього, в оформленні субсидій відмовляли орендарям житла. Тепер вони можуть це зробити без праці.

«Оскільки багато господарів квартир перейшли на нову систему орендної плати, виділивши комунальні витрати в окремий платіж, постояльцям стало вигідно оформити державну допомогу на оплату житлових послуг. Правда, оренда повинна бути оформлена офіційно, а власники повинні оплачувати податки », - пояснив« ГХ »експерт з нарахування субсидій.

Також був переглянутий список документів, необхідних для нарахування пільг. Приміром, при нарахуванні пільг будуть враховувати ситуації, коли прописані громадяни не проживають на даній житлоплощі. Це нововведення допоможе знизити комунальні платежі громадянам, родичі яких проживають за кордоном або в інших квартирах.

Крім усього, субсидії можуть отримувати сім'ї, що живуть в приватних будинках, розділених «навпіл». Багатодітні сім'ї, які взяли під опіку одного або декількох дітей, у тому числі і тих, хто не прописаний на житлоплощі. При оформленні субсидії не будуть враховуватися доходи, отримані під час передвиборної компанії, а також зарплати учасників АТО.

Повторно субсидії автоматично нараховуватимуться тим громадянам, у яких не було змін в сім'ї за минулі місяці. Якщо зміни відбулися, квартиронаймачу доведеться заново надавати пакет документів.

Також читайте: