Проїзд в обмін на субсидію (ФОТО)

3307
Гроші, передбачені на субсидії, направили на компенсацію пільгового проїзду.

Верховна Рада переглянула державний бюджет. Більше 1,9 млрд гривень виділили на компенсацію вартості пільгового проїзду окремих категорій громадян (пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни, чорнобильців, дітей з багатодітних сімей, військових, учасників АТО), надання пільг з послуг зв'язку та інших пільг (крім компенсації пільг на одержання ліків, зубопротезування). Забрали ж ці кошти з передбаченої в держбюджеті 2016 субвенції місцевим бюджетам на надання житлових субсидій.

Нагадаємо, що, за словами фахівців, виділеної суми з держбюджету в розмірі 35 млрд гривень може не вистачити, якщо кількість одержувачів допомоги від держави збільшиться.

«У цьому році у нас закладено 35 млрд гривень, і, за моїми підрахунками і підрахунками наших аналітиків, це не та сума, яка необхідна в цьому році. Тому що з 1 квітня знову збільшиться вартість газу, і кількість субсидіантів може збільшитися», - розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Харків'яни ж можливе нововведення сприймають двояко. З одного боку пенсіонери радіють, що про них не забули, а з іншого боку - якщо грошей на всіх не вистачить, то список людей, які отримують субсидії будуть переглядати.

Не викликало бурхливої радості це рішення і у автоперевізників. "Збитки від перевезення пільговиків окупаються лише на 20%. Тому з перерозподілом коштів ситуація, швидше за все, не зміниться", - розповів "ГХ" керівник однієї з харківських компаній-перевізників Валерій Дробушко.

Він зазначив, що сьогодні за одного пільговика перевізник отримує не більше 50 копійок. При цьому в середньому близько 25% пасажирів в транспорті становить пільговий контингент, а на деяких маршрутах ця кількість сягає 50-60%.

Також читайте: