Де в Харкові можна добре заробити

3449
Експерти зізналися, в яких сферах діяльності зросла зарплата.

За інформацією експертів ринку праці, середня зарплата по Україні в цьому році зупинилася на рівні $ 160, що фактично зрівняло нас з доходами жителів африканських країн. Тим не менш, ГУ статистики регулярно звітує про підвищення середнього заробітку

"Якщо дивитися реально, в 2015 році рівень зарплати збільшився всього на 1,5-2%, в основному за рахунок невеликого зростання оплати праці профільних фахівців і співробітників ІТ-галузі. У всіх інших зарплата залишилася на колишньому рівні», - зазначив засновник порталу пошуку роботи Сергій Соколов.

Крім айтішників, найменше від економічної кризи постраждали також експортери аграрного сектора. Через прив'язку до валюти, рівень їхніх зарплат залишився колишнім, а у топ-менеджерів навіть зріс у гривні на 30-35%.

За прогнозами фахівців, в 2016 році український ринок праці почне повільно, але впевнено нарощувати трудові місця і збільшувати рівень зарплат. Багато компаній вже зупинили процес оптимізації та скорочення штату співробітників, і зайняли активну позицію розвитку.

Також читайте: