Флагман харківської промисловості на межі зникнення

3408
Один з найбільших заводів України залишився без замовлень.

За статистикою, за 9 місяців поточного року обсяг виробництва промислової продукції в Харківській області впав на 17%. З усіх напрямків виробництва обсяги зросли лише в фармацевтичної і хімічної сферах.

Найбільше негативна динаміка спостерігалася в галузі машинобудування. Якщо не брати до уваги ремонт та монтаж машин, тут індекс промислової продукції склав 74% (виробництво впало на 26%). Трохи краще справи йшли у сфері виробництва виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності - тут обсяги впали на 19%. Найменше постраждало виробництво текстилю, одягу, харчових продуктів та тютюнових виробів - тут падіння склало всього 5-10%.

У Харківській облдержадміністрації розповіли «ГХ»: особливих потрясінь в промисловій сфері за останні місяці не відбулося. Проте один з монстрів промисловості таки опинився під загрозою.

«Жодне підприємство останнім часом не закрилося, але стійка тенденція до падіння промислового виробництва зберігається. Втрачаються зв'язки з Донецьком і Росією, і те, що зараз відбувається - це ще не кінець. Приміром, для заводу «Комунар» прогнози дуже невтішні. Думаю, наступного року він остаточно стане. Зараз підприємство доробляє старі замовлення, а нових немає і не передбачається. Для того, щоб ситуація стабілізувалася, потрібне закінчення війни на Донбасі», - поділився співрозмовник.

Також читайте: