Депутати Харківщини подбали про себе

2674
Народні обранці обзаведуться сучасними гаджетами.


Харківська обласна рада на сесії затвердила бюджет на наступний рік. За відповідне рішення проголосував 101 депутат.

У 2016 році загальний обсяг бюджету складе понад 7 млрд. 750 млн грн. Доходна частина обласного бюджету (без урахування трансфертів з держбюджету) складе 1 млрд. 198,6 млн грн. У тому числі загальний фонд - 1 млрд. 65,2 млн грн., спеціальний фонд - 133,4 млн грн.

Видаткова частина обласного бюджету розрахована в сумі 7,7 млрд грн. Найбільша кількість коштів - понад 1 млрд 270 млн грн. - Заплановано направити на охорону здоров'я. За рахунок цих коштів будуть міститися 58 медичних установ.

Витрати на сферу освіти в 2016 році заплановані в сумі 894,5 млн грн. За ці гроші будуть міститися 99 установ. Також в обласному бюджеті повністю враховані витрати на виплату стипендій для учнів професійно-технічних та студентів вищих навчальних закладів I-II і III рівнів акредитації. Крім того, в бюджеті передбачено 978 тис. грн. на компенсацію 50% вартості проїзду в метрополітені студентів та учнів. Ще 177 тис. грн. передбачено на виплату обласних стипендій.

На соцзахист населення направлять 229 млн грн. На сферу культури і мистецтва - 105,1 млн грн.; на фізкультуру і спорт - 75,8 млн грн.

Також в обласному бюджеті на перший квартал 2016 передбачаються видатки на реалізацію окремих обласних програм в загальній сумі понад 20 млн грн. Зокрема, на виконання заходів Програми розвитку освіти «Нове освітній простір Харківщини» заплановано 1,2 млн грн. На реалізацію заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя - 3 млн грн. На Комплексну програму соціального захисту населення - 6 млн 297 тис. грн. На виконання заходів Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО - 360 тис. грн. Найбільше грошей - 8 млн грн. - направлять на виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Харківщини на 2016 рік.

Крім того, депутатів облради вирішили забезпечити сучасними гаджетами. На покупку планшетів і проведення бездротового інтернету планується направити 4 млн грн.

Також читайте: