Що в Україні занепадає, а в Харкові процвітає

2695
Експерти розповіли, чим Перша столиця вигідно відрізняється від інших обласних центрів.

За даними Держстату, в порівнянні з минулим роком обсяги будівництва в Україні скоротилися майже на третину.

Підприємства України (без урахування окупованих територій) у січні-вересні 2015 р виконали будівельних робіт на суму 34,9 млрд грн, що на 22,8% менше ніж за аналогічний Період 2014 Самих же площ звели на 24,6% менше, ніж торік.

За статистикою, найбільше цього року налаштували в Києві та Дніпропетровській області.

Харківські будівельники запевняють: загальна статистика не має до них ніякого відношення. У Першій столиці будівельний ринок почувається впевнено.

 «Наприклад, в поточному році ми здали на 30% більше квадратних метрів житла, ніж у минулому. У перерахунку на квартири - у минулому це було 1200 квартир, в цьому - 1650. Більше того - створили заділи, щоб наступного року ввести в експлуатацію ще кілька будинків (це близько 2000 квартир) », - розповідає директор компанії-забудовника Олександр Харченко.

За його словами, більшість будівельних фірм міста працюють із мінімальною рентабельністю, тому ціна квартир в Харкові набагато нижче, ніж житло в багатьох обласних центрах України. Крім усього, багато забудовників відмовилися від прив'язки до долара при продажі квартир в новобудовах, тому налаштовані квадратні метри швидко розпродаються.

Також читайте: