Що буде з цінами на цукор в Харківській області

3089
Аграрії прогнозують скорочення врожаю цукрових буряків.


Валовий збір цукрових буряків в Україні в 2015 році складе 9,5 млн тонн. Це на 38,7% менше, ніж торік. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

Згідно з інформацією міністра, посіви цукрових буряків в 2015 році значно скоротилися. Отже, прогнозується скорочення виробництва цукру: приблизно на 42% (до 1,2 млн тонн) за підсумками поточного маркетингового року.

«За умови збереження споживання цукру на рівні 37 кг на душу населення попит на внутрішньому ринку в 2015/2016 маркетинговому році міністерство оцінює в 1,573 млн тонн», - зазначив Олексій Павленко.

На думку міністра, з урахуванням прогнозованих перехідних залишків цукру в обсязі 0,56 млн тонн солодкого продукту буде достатньо для того, щоб забезпечити потреби внутрішнього ринку в новому сезоні.

За даними Харківської облдержадміністрації, площа посівів цукрового буряка в регіоні цього року значно скоротилася. Якщо в 2014 році посівні площі культури становили близько 19,7 тис. га, то в нинішньому - всего 14,6 тис. га.

Тим часом як заявив віце-губернатор Харківщини Марк Беккер, регіон не буде відчувати нестачу в цукрі.

«За нашими прогнозами, при середній врожайності буряків близько 400 ц/га цукру буде достатньо для того, щоб забезпечити їм Харківську область», - сказав Марк Беккер.

Як повідомили «ГХ» в Департаменті економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації, ціна на цукор в регіоні поки залишається стабільною.

«Протягом двох місяців вартість цукру в області навіть знизилася до 11,5 грн/кг. Запаси цукру на Харківщині є, так що немає жодних передумов для його подорожчання», - зазначила начальник управління розвитку споживчого ринку Світлана Калачова.

Фото: agroinfo.com

Також читайте: