Чим заробляють харків'яни

2716
ГХ - про цікаві підробітках городян.

За даними ГУ статистики в Харківській області, у грудні було зареєстровано 29000 329 безробітних. Складна економічна ситуація штовхнула харків'ян на пошуки заробітку. Серед додаткової роботи місцеві жителі пропонують допомогу по господарству, послуги з ремонту речей і техніки, приготування смачних і корисних сувенірів, а також послуги по вигулу собак.

«У мене в будинку багато різних собачників. Люди працюють, вигулювати в погану погоду свого улюбленця часто не хочуть. Ось і приходжу до таким сусідам і пропоную свої послуги. Іноді зі мною приходить знайома, вона проводить огляд тварин, кігті їм підрізає, вушка чистить. Загалом - цілий спектр послуг для вихованців», - розповіла« ГХ »студент Юрій.

«Я за 50 гривень на годину можу прийти прибрати в квартирі. Також можу приготувати, накрити на стіл і прибрати після застілля - такі послуги від 250 гривень, залежно від складності і кількості людей», - зазначила «ГХ» харків'янка Олена.

Також серед домашніх умільців можна зустріти і харків'ян, які пропонують послуги з ремонту речей або техніки.

«Спочатку до мене приносили старі речі тільки сусіди, яким було дорого купувати нові. Я їх підшивала, прикрашала, щоб вони були більше схожі на сучасні. Потім вони стали рекомендувати знайомим. Став приходити люди з малюнками, фотографіями якихось виробів і просили пошити. Ціни на мої послуги починалися від 50 гривень залежно від складності», - говорить харків'янка Ольга.

За словами фахівців, криза для підприємливих людей - це додатковий шанс показати всі свої здібності і освоїти нову спеціальність.

Також читайте: