Чи буде в Харкові дефіцит хліба

1853
На Харківщині почали сіяти озимі.

Посівні площі, відведені під озимі зернові, в Харківській області скоротилися. Як розповіли в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, цього року планують засіяти 471 500 га полів. Хоча торік було засіяно 561 тисяч га. При цьому кількість сортів озимих залишиться тим же. Загальна частка серед інших культур складе 27,5%.

Станом на 7 вересня посів озимі посіяні на 7% площ (32,2 тис. Га).

«Погодні умови негативно вплинули на проведення посіву озимих. Відсутність опадів, високі денні температури, вітру, низька відносна вологість повітря посилили інтенсивність атмосферної і територіально-грунтовій засухи», - зазначив директор профільного департаменту Олександр Нездюр.

За прогнозами синоптиків, очікується холодна весна, у зв'язку з чим складно передбачити, як пройде посів ярих культур, тому площі під озимі можуть бути збільшені.

Незважаючи на зменшення посівних площ, аграрії впевнені, що дефіциту хліба в області не буде.

«Хліба вистачить на всіх, і передумов до його подорожчання поки немає», - повідомив «ГХ» замначальника департаменту агропромислового розвитку ХОДА Володимир Грицаєнко.

Нагадаємо, в Міністерстві аграрної політики і продовольства України повідомили, що посіви озимих культур під урожай 2016 скоротять на 17,5%.

Також читайте: