Бізнесменам міста нададуть істотну підтримку

2723
У Харкові визначили нові шляхи розвитку бізнесу.


Кандидат на посаду Харківського міського голови від «Самопомочі» Тарас Ситенка зустрівся з представниками коаліції малого та середнього бізнесу Харкова.

Як зазначив у ході зустрічі Тарас Ситенка, саме малий і середній бізнес є двигуном прогресу і запорукою того, що громада буде жити. «Якщо говорити про великий бізнес - то це, як правило, якась монополія. А малий і середній бізнес є опорою суспільства », - упевнений Тарас Ситенко.

На думку політика, головне, що громада повинна зробити для бізнесу - це демонополізація. Тому що сьогодні бізнес в Харкові в основному представлений штучними монополіями.

«Ми це бачимо по хлібу, по вивозу сміття, тютюновим кіоскам. За МАФам взагалі ситуація важка: немає прозорості, відкритості, і зроблено все так, щоб переважала корупційна складова », - каже Тарас Ситенко.

За його словами, малий і середній бізнес не вимагає підтримки. Навпаки, йому потрібна відкритість, щоб він міг увійти в будь-яку сферу діяльності громади, а в разі необхідності - вийти за межі Харкова.

Як розповів голова профспілки підприємців Харкова Олександр Шармар, щодо можновладців до малого бізнесу нічого не змінилося.

«З боку нинішнього уряду тільки додаються нові штрафні санкції. У підсумку представники малого бізнесу вже не сподіваються на державу. І далі так тривати не може », - говорить Олександр Шармар.

За його словами, зараз представники малого та середнього бізнесу покладають основні надії на підтримку своєї діяльності на місцевих керівників, представників громадських організацій та профспілок.

Схожої думки дотримується і представник Харківської профспілки підприємців Олександр Ялпачек.

«Потрібно не заважати бізнесу, а допомагати йому розвиватися. А малий бізнес, у свою чергу, буде намагатися наповнювати міський бюджет », - упевнений Олександр Ялпачек.

Виконавчий директор харківського регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців Едуард Набока висловив упевненість, що головне для малого та середнього бізнесу - не заважати, оскільки успішний розвиток бізнесу дозволяє розвиватися і самої громаді.

«Наше завдання - щоб і в обласному, і в міській радах більшість депутатів підтримували вимоги малого та середнього бізнесу. І щоб при підготовці проектів рішень враховували інтереси бізнес-громадськості », - зазначив Едуард Набока.

У ході зустрічі сторони підписали два Меморандуму - «Пріоритетні реформи малого та середнього бізнесу та основні заходи щодо розвитку бізнес-середовища в Харківській області на 2015-2020 рр.» Та «Про співпрацю у сфері підтримки та розвитку підприємництва міста Харкова» між кандидатом на пост Харківського міського голови Тарасом Ситенка і представниками коаліції малого та середнього бізнесу Харкова.

Як зазначив після підписання документа голова Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак, ця подія є значущим, оскільки його не підписав ще жоден кандидат на пост мера.

«Фактично сьогодні бізнес делегує Тараса Ситенка в якості кандидата на пост мера міста. Це перший кандидат, який від бізнесу підписав Меморандум. Ми готові працювати спільно: тобто не покладати на майбутнього мера всі проблеми і тяготи, а спільно вирішувати всі проблеми », - підкреслив Олександр Чумак.

Також читайте: