Автомобілістів приголомшили неприємною звісткою

2568
Ціна палива знову може змінитися.


Незважаючи на те, що вартість нафти на світових ринках стрімко знижується, в Україні ціна на бензин продовжує бити по кишені автомобілістів. За останні 4 місяці вартість палива на українських автозаправках практично не змінилася: сьогодні бензин марки А-95 коштує в середньому 18-20 гривень.

На думку фахівців Антимонопольного комітету, подібні дії операторів ринку можуть призвести до обмеження конкуренції на ринках роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами.

Відомство не виключає можливості змови між операторами українського ринку і вже збирає і аналізує докази за ознакою антиконкурентних узгоджених дій на роздрібному ринку нафтопродуктів.

При цьому експерти відзначають, що нафта буде і далі дешевшати, а от бензин на українських АЗС може навпаки подорожчати. Фахівці пояснюють це тим, що гривня продовжує девальвувати, а більше 80% бензину і дизельного палива - імпортні.

«Частка вартості нафти в ціні палива зараз зменшується, а на перше місце в ціноутворенні виходять податки і валютний курс, який на початку лютого знову виріс. Відповідно, якщо ж курс продовжить рости і далі, ціни підуть слідом за ним», - повідомив директор «А-95» Сергій Куюн.

За його словами, до середини лютого бензин може додати до 1 грн./л, а дизпаливо - 60 коп/л.

Також читайте: