Харків'яни повинні знати, на що витрачаються бюджетні кошти

2074
На сесії Харківської міської ради депутати розглянули близько 100 питань порядку денного.


Природно, основне питання стосувався прийняття бюджету на наступний 2016 рік.

«Бюджет необхідно приймати, незважаючи на всі об'єктивні складнощі і невизначеності, - сказав депутат Харківської міської ради, представляє фракцію «Наш край» Віктор Ларченко. - Затягування з його прийняттям в першу чергу вдарить по соціально незахищеним людям. І про це треба пам'ятати. Але в той же час ми наполягаємо на повній відкритості та прозорості бюджету для харків'ян. Необхідно забезпечити швидкий і зручний доступ до інформації про витрачання бюджетних коштів. Сьогодні в століття інформатизації це завдання цілком здійсненне. Очевидно, що є сенс в оприлюдненні інформації про закупівлі та на суми менше 300 000 гривень. Погодьтеся, висадка трьох дерев за 86000 гривень на одній з вулиць Харкова викликає природне здивування».

Прогнозовано, що бюджет Харкова на 2016 рік буде переглянутий за результатами роботи 9 місяців. Фракція «Нашого краю» вже сьогодні говорить про доцільність збільшення фінансування дитячих установ освіти.

«Сьогодні важко не тільки пенсіонерам, а й молодим працюючим сім'ям з дітьми, - зазначив депутат Харківської міської ради від фракції «Наш край» Віталій Резніченко. - Це люди, які роблять все можливе, щоб діти могли отримати гідну освіту. На це йде значна частина сімейного бюджету. І тому їх треба «звільнити» хоча б від «добровільно-примусових внесків» у школи і дитячі сади».

Фракція політичної партії «Наш край» вважає за необхідне створення робочої групи у Харківській міськраді з розробки положення про бюджет участі.

«Бюджет участі - досить поширена практика, - упевнений керівник фракції «Наш край» у Харківській міській раді Андрій Колос. - Кожен харків'янин зможе брати участь у розробці бюджету, подаючи свої пропозиції, які спрямовані на вирішення різних питань і проблем у різних сферах життя міста. Саме бюджет, розроблений і прийнятий за участю членів територіальної громади, а не тільки чиновниками і депутатами, може стати народним бюджетом, який об'єднає людей навколо програм розвитку міста».

Також читайте: