Більшість харків'ян не хочуть трудитися

4244
Стало відомо, заради чого люди готові розлучитися з роботою.


70% жителів України кинули б роботу, якби мали достатньо коштів для існування. Про це свідчать дані опитування порталу rabota.ua. Відповіді на запитання: «Чим би ви займалися, якби вам не потрібно було заробляти гроші?» Розподілилися наступним чином.

 Абсолютна більшість (78%) віддають перевагу подорожам. 42% заявили, що у них з'явилося б час для заняття спортом. Дозвілля з близькими людьми цікавить 40% учасників опитування, заняття власним бізнесом - 38%. Серед тих, хто віддає перевагу заняттю творчістю, 19% хотіли б зайнятися танцями, 17% засіли б за написання книг, стільки ж зайнялися б живописом. Соціально-корисна діяльність цікавить 16% респондентів. І така ж кількість опитаних хотіли б стати неробами.

Дослідників також зацікавило питання, що утримує на роботі 30% опитаних, які відмовилися б припинити трудову діяльність. Приблизно третина (36%) закохані в свою справу, 13% приходили б на роботу заради спілкування з колегами, а 40% просто не знають, на що витратити звільнилося час. Також «роботяги» заявили, що робота дає їм можливість реалізувати себе, самоствердитися, бути завжди в тонусі і відчувати себе корисним.

«Чим би я займався, якби не працював і мав багато грошей? У всякому разі, точно б не сидів на одному місці, - каже Антон. - Подорожував б по різних країнах».

«Якщо б я мав достатньо коштів для існування - не працював би і дня, - зізнається Кирило. - Усі ці тяготи у вигляді ненормованого графіка, часто безглуздої роботи переносяться тільки завдяки усвідомленню того, що ти за це отримуєш необхідні кошти. Тому й доводиться гарувати».

«Кожен має право жити так, як йому подобається, якщо тільки це не суперечить законодавству, - ділиться Олег. - Свого задоволення можна трудитися на себе і для себе, але так, щоб це приносило користь і оточуючим. Або займатися улюбленою справою, яка корисно всім. Я прихильник того, щоб кожна людина приносив користь суспільству».

Також читайте: